contact
Test Drive Blog
twitter
rss feed
blog entries
log in

Tuesday, March 15, 2011

A Song That Was Singing by - Arab

Malam bulan berendang,
Berwarna biru di cermin kali,
Mata air memancar,
Mengilap mata yang lama kabur..

Derita perlakukan,
Gerlapan malam,
Di kaki gunung bertudung kabus,
Syahdu lagu berdendang,
Melamar kasih sayup membisik,
Membelai sukmaku,
Berkurun rindu agak pendita..




Berkilau sinar,
Maya yang menderu,
Membakar bahu musafir,
Di lembah duka nestapa..

Kini kasih kembali,
Sekilas mentari,
Sepi di ranting yang amat tinggi,
Sekadar menemani,
Jiwa tersadai,
Di belantara sepi..

Merayu pada yang maha esa,
Agar dikurnia cahaya,
Cinta kekal selama..

Ku sepi...

0
Friday, March 11, 2011

A Sweet Song Singing by - Bruno Mars

Oh, her eyes, her eyes, make the stars look like they're not shining,
Her hair, her hair, falls perfectly without her trying,
She's so beautiful, and I tell her every day..
 

Yeah, I know, I know, when I compliment her she won't believe me,
And it's so, it's so, sad to think that she don't see what I see,
But every time she asks me do I look ok, I say..

When I see your face, there's not a thing that I would change,
Cause you're amazing, just the way you are,
And when you smile, the whole world stops and stares for a while,
Because girl you're amazing, just the way you are(yeah)..


Her lips, her lips, I could kiss them all day if she let me,
Her laugh, her laugh, she hates but I think it's so sexy,
She's so beautiful, and I tell her every day..

Oh, you know, you know, you know, I'd never ask you to change,
If perfect's what you're searching for then just stay the same,
So, don't even bother asking if you look ok,
You know I'll say..

When I see your face, there's not a thing that I would change,
Cause you're amazing, just the way you are,
And when you smile, the whole world stops and stares for a while,
Because girl you're amazing, just the way you are,
The way you are, the way you are,
Girl you're amazing, just the way you are..

When I see your face, there's not a thing that I would change,
Cause you're amazing, just the way you are,
And when you smile, the whole world stops and stares for a while,
Cause girl you're amazing, just the way you are. Yeah!!!

0
Saturday, March 5, 2011


Perlawanan yg ditunggu2 bakal tiba...The ARCH-RIVALS BATTLE come again!!!....Jom kite tgk preparation LFC 24 hours b4 game....


 Andy Carrol dah start pijak rumput..

 Bertemu mahaguru..



Ehh..Spearing pon ade???

 Suarez- hero baru..

 Lucas Leiva

 Suarez & Maxi sedang berterapi sembelit..

 Reina dgn tangan selamatnya..

 Krygiakos & Si Bongok..hahaa

 Pacheco, Raheem Sterling & En. Carra maen galah panjang..

Semoga game esok juga seceria begini...hehehe...
Adiossssss....

0

KLCC....
Im cominggggg!!!!!!!....
adakah ianya menjadi kenyataan....
iye, kite tggu la sampai isnin nanti..

 Alang2 aku pi intebiu kat KLCC ptg td, ape lagi...aku pon shoot je la angle mane yg berkenan di hati..hehe....dgn camera digital biase2 saje kwn aku punye...ni je la hasilnya...

Pemandangan d depan Suria KLCC

The Island on the pond..


Whale & Dolphins swim together..


Lot C + Tower A


Mandarin Oriental on the left side..


Lot C closer view..


The sidewalk of Mandarin Oriental..


Kalau nak tau, ni lagi satu hobi aku...suke tgk bangunan...hehehe
Bcoz I love Development....

0
Friday, March 4, 2011

Melepak bersama rakan sekerja............yg bakal aku tgglkan xlama lagi...hehehe
Dari kiri: Fadhlur, Lan, Din, Ejam, Man, Nazrin, Jurais, Arip.

Alif Bistro...where da place to hang out

Ejam & Yus

Fadhlur /  Telor

0
Thursday, February 24, 2011


LENKA
HAYATI LIRIK & IRAMANYA

Trouble will find you no matter where you go, oh oh.
No  matter if you're fast no matter if you're slow, oh oh.
The eye of the storm and the cry in the morn, oh oh.
Your fine for a while but then start to loose control..

Chorus 1:
He's there in the dark,
He's there in my heart,
He waits in the winds,
He's gotta play a part.
Trouble is a friend,
Yeah trouble is a friend of mine, oh oh!..


Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh..
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh..
He sees what I see and he knows what I know, oh oh..
So don't forget as you ease on down the road

Chorus 1

Chorus 2:
So don't be alarmed if he takes you by the arm,
I wont't let him win, but Im a sucker for his charm,
Trouble is a friend,
Yeah trouble is a friend of mine, Oh Oh!
Oh how I hate the way he makes me feel,
And how I try to make him leave; I try,
Oh Oh I try!...

Chorus 1

Chorus 2

Oh, Oh...




0
Monday, February 21, 2011


Ni bukan sekadar baju baru, tapi special sbb first time aku bli jersi Liverpool...
Ori ke x tu blakang kire la...hahahaha...
Walaupon aku ni true fan Liverpool since 1991......................
tapi aku xpenah sesekali bli jersi dia..
nak tau sbb pe ????...
"Carlsberg"---> inilah sbbnya..
hehehe

posing jgn xposing..

3


Horoscope ARIES (March 21-April 19) utk bulan February 2011 :

“Tie up loose ends at work or apply for a position that will bring you greater stability. Don’t let what other people do or say bother you. You’ll be overly 
sensitive and must avoid overreacting”


*p/s: Nampak mcm same je ngan apa yg aku lalui utk bulan dua ni..tp 'overly sensitive' tu xde la ye…hehehe...

Ape2 pon, jgn percaye sgt mende2 tahyul & khurafat ni..
kerna horoscope/percaya kepada ramalan2 bintang ni adalah salah satu drp bentuk2 khurafat..
Oleh itu marilah kita berubah dan hanya percaya kepada Qada' & Qadar yg ditentukan Yang Maha Esa aje ye....



0
Friday, February 18, 2011

Black Eyed Peas – The Time

Semalam seharian aku xduduk umah..dari pagi sampai ke malam melepak ngan kengkawan sekerja di sekitar KL…Al-maklumlah lepas ni tak jumpe ngan dorg dah sbb aku dah nak tukar keje baru yang lebih masyukkkk…hehehe…..keje aku sblum ni agak membosankan la..padahal baru 2 bulan je aku keje ctu…Okey balik kpd citer aku pada 17 february 2011..Start kol 10 pagi aku dah kuar umah g intebiu kat Bangi….syukur,  segalanya berjalan lancar..balik drpd tu, aku lepak ngan member kat Bandar Tun Razak, then g Hulu Langat plak makan tghari, pastu g konvoi reramai lak ke Hospital Ampang tgk kawan aku excident..sian kwn aku tu jari kelingking tgn kanan die kene potong sbb dah terkulai akibat drpd excident motor…pastu gerak ke Bukit Ampang, tempat tengok sunset di area KL..Then dlm perjalanan balik aku terdengar la lagu ni dalam kete..hahaha..’The Time’..aku dah lama mencari sape penyanyi die..hari ni baru tau..so trus la aku upload kat cni..so, ape lagi?..jom layannn r...hehhehe…bubye..Jumpe di laen post...






0
Monday, February 14, 2011


Mencari Sinar Bahagia…..

Banyak lagi yang belum ku kecapi dalam hidup yang penuh berliku ini…
Kekadang hati ini dengan sendirinya berkata…
“Bilakah masanya???....”
Bilakah akan tertunai segala hajat yang telah terbuku sekian lamanya ???
Hidup yang penuh pancaroba ini pasti ada hikmah disebaliknya…
Kekadang diri ini telah mengakui sendirinya dengan berkata pada hati..
“Ya…hidupku ini penuh dengan hipokrit”
Sampai bilakah diri ini untuk terus berpura-pura ?
Berpura-pura ceria sepanjang masa..??
Ceria demi menjaga hati insan-insan di sekeliling ???
Namun..
Diri ini perlu sedar bahawa..
Qada' & Qadar itu ketentuan Illahi..
Jadi...sabarlah dalam menempuhi hari-hari mendatang..
InsyaAllah..
Sinar Bahagia bakal muncul jua...........






0

::Spin ~ Mengusung Rindu::


Dalam hati ini ada nama mu,
Nama seorang insan yang aku rindu..
Dalam diri ini ada sayang mu,
Sayangnya diri mu tidak mengerti...

Dalam senyuman ini ada tangisan,
Tangisan seorang insan terluka..
Dalam jiwa ini ada pilunya,
Pilu yang membuat aku menangis..
Oh hibanya...





0
Thursday, February 10, 2011

The Ramlees - Itulah Sayang
 
*p/s: Tak tahannnnnn tgk aweks dlm video niiiiiiiii........!!!

(Mira Tilu, Yuna, Najwa & Liyana Fizi )
Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya 
Punya tanda-tanda hubungan mesra


Tanya sama hati
Pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpimu
Masa berjauhan
Apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra..






0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My HOMEtown

My HOMEtown

Turut Terbang:

Kejor Yeop Kejor

Kejor Yeop Kejor

Waktu Solat

LiverBird

Photobucket

My OLd Friends

My OLd Friends

List Penerjah: