contact
Test Drive Blog
twitter
rss feed
blog entries
log in

Thursday, February 24, 2011


LENKA
HAYATI LIRIK & IRAMANYA

Trouble will find you no matter where you go, oh oh.
No  matter if you're fast no matter if you're slow, oh oh.
The eye of the storm and the cry in the morn, oh oh.
Your fine for a while but then start to loose control..

Chorus 1:
He's there in the dark,
He's there in my heart,
He waits in the winds,
He's gotta play a part.
Trouble is a friend,
Yeah trouble is a friend of mine, oh oh!..


Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh..
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh..
He sees what I see and he knows what I know, oh oh..
So don't forget as you ease on down the road

Chorus 1

Chorus 2:
So don't be alarmed if he takes you by the arm,
I wont't let him win, but Im a sucker for his charm,
Trouble is a friend,
Yeah trouble is a friend of mine, Oh Oh!
Oh how I hate the way he makes me feel,
And how I try to make him leave; I try,
Oh Oh I try!...

Chorus 1

Chorus 2

Oh, Oh...




0
Monday, February 21, 2011


Ni bukan sekadar baju baru, tapi special sbb first time aku bli jersi Liverpool...
Ori ke x tu blakang kire la...hahahaha...
Walaupon aku ni true fan Liverpool since 1991......................
tapi aku xpenah sesekali bli jersi dia..
nak tau sbb pe ????...
"Carlsberg"---> inilah sbbnya..
hehehe

posing jgn xposing..

3


Horoscope ARIES (March 21-April 19) utk bulan February 2011 :

“Tie up loose ends at work or apply for a position that will bring you greater stability. Don’t let what other people do or say bother you. You’ll be overly 
sensitive and must avoid overreacting”


*p/s: Nampak mcm same je ngan apa yg aku lalui utk bulan dua ni..tp 'overly sensitive' tu xde la ye…hehehe...

Ape2 pon, jgn percaye sgt mende2 tahyul & khurafat ni..
kerna horoscope/percaya kepada ramalan2 bintang ni adalah salah satu drp bentuk2 khurafat..
Oleh itu marilah kita berubah dan hanya percaya kepada Qada' & Qadar yg ditentukan Yang Maha Esa aje ye....



0
Friday, February 18, 2011

Black Eyed Peas – The Time

Semalam seharian aku xduduk umah..dari pagi sampai ke malam melepak ngan kengkawan sekerja di sekitar KL…Al-maklumlah lepas ni tak jumpe ngan dorg dah sbb aku dah nak tukar keje baru yang lebih masyukkkk…hehehe…..keje aku sblum ni agak membosankan la..padahal baru 2 bulan je aku keje ctu…Okey balik kpd citer aku pada 17 february 2011..Start kol 10 pagi aku dah kuar umah g intebiu kat Bangi….syukur,  segalanya berjalan lancar..balik drpd tu, aku lepak ngan member kat Bandar Tun Razak, then g Hulu Langat plak makan tghari, pastu g konvoi reramai lak ke Hospital Ampang tgk kawan aku excident..sian kwn aku tu jari kelingking tgn kanan die kene potong sbb dah terkulai akibat drpd excident motor…pastu gerak ke Bukit Ampang, tempat tengok sunset di area KL..Then dlm perjalanan balik aku terdengar la lagu ni dalam kete..hahaha..’The Time’..aku dah lama mencari sape penyanyi die..hari ni baru tau..so trus la aku upload kat cni..so, ape lagi?..jom layannn r...hehhehe…bubye..Jumpe di laen post...






0
Monday, February 14, 2011


Mencari Sinar Bahagia…..

Banyak lagi yang belum ku kecapi dalam hidup yang penuh berliku ini…
Kekadang hati ini dengan sendirinya berkata…
“Bilakah masanya???....”
Bilakah akan tertunai segala hajat yang telah terbuku sekian lamanya ???
Hidup yang penuh pancaroba ini pasti ada hikmah disebaliknya…
Kekadang diri ini telah mengakui sendirinya dengan berkata pada hati..
“Ya…hidupku ini penuh dengan hipokrit”
Sampai bilakah diri ini untuk terus berpura-pura ?
Berpura-pura ceria sepanjang masa..??
Ceria demi menjaga hati insan-insan di sekeliling ???
Namun..
Diri ini perlu sedar bahawa..
Qada' & Qadar itu ketentuan Illahi..
Jadi...sabarlah dalam menempuhi hari-hari mendatang..
InsyaAllah..
Sinar Bahagia bakal muncul jua...........






0

::Spin ~ Mengusung Rindu::


Dalam hati ini ada nama mu,
Nama seorang insan yang aku rindu..
Dalam diri ini ada sayang mu,
Sayangnya diri mu tidak mengerti...

Dalam senyuman ini ada tangisan,
Tangisan seorang insan terluka..
Dalam jiwa ini ada pilunya,
Pilu yang membuat aku menangis..
Oh hibanya...





0
Thursday, February 10, 2011

The Ramlees - Itulah Sayang
 
*p/s: Tak tahannnnnn tgk aweks dlm video niiiiiiiii........!!!

(Mira Tilu, Yuna, Najwa & Liyana Fizi )
Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya 
Punya tanda-tanda hubungan mesra


Tanya sama hati
Pernahkah merindu
Ingat masa lena apa mimpimu
Masa berjauhan
Apa nan dikenang
Bila difahamkan itulah sayang

Tanya sama hati
Apa asal sayang
Adakah tandanya nampak dipandang
Kumbang rayu bunga
Bulan dan bintangnya
Punya tanda-tanda hubungan mesra..






0
Wednesday, February 9, 2011

bETRAY or AMBITIONS ???
Inilah rupa Stamford Bridge dari atas..Homegrown Chelsial FC..

Mari kita layan preview & highlight game The Blues vs The Reds di bwh ni:

Seperti yg sudah diketahui umum....Liverpool diletakkan sbg underdog utk game ni..Tapi semuanya tidak memberi masalah kpd King Kenny dlm merencana strategi ampuh menentang 3 striker utama Chelsea...Utk pengetahuan semua, Chelsea telah menggunakan kesemua 75 juta pound sterling dalam kesebelasan utama mereka utk game ini tetapi Liverpool belum pon gune walau sesen drp 57 juta pound sterling nilai penyerang2nya dalam kesebelasan utama mereka.

Inilah formasi terbaru LFC di bwh King Kenny...
hasilnya dpt dilihat pada ----> 6 latest games: L-D-W-W-W-W
   
dan ni yg terjadi tempoh hari...5 defends menentang 3 strikers..

Utk kau Torres..biarkan dirimu berjalan  berseorangan..

kerana chelsea fans are not true fans...buktinya:

Mesti ko frust kan...hahha...Frust Menonggeng!!!

Ni la sampah dari LFC bernilai 50 Juta Pound Sterling:

Sabar je la Nando..geng2 merah memang kasaq sket men bola..hehe

Who need F.Torres anymore???

HeHeHe....... ;)

0
Tuesday, February 1, 2011


Panas!!!!...memang panas hati harini...bangun je tido tros aku bukak laptop..nak tengok mamat torres ni jadi pindah ke x...tengok2...mmmmmm....satu pekataan je kuar dari mulut aku time tu...'HAMPEH!!!!!'......die xtau ke yang fans sume dok puja-puji die...suka-suki je nak kuar...tapi nak wat camna, torres memang dahagakan medal (medal ke $$$$$$ ??)..4taun kat liverpool xmenang ape2 medal..yg penah menang hanyalah kasut emas je (2007/2008)..untuk pengetahuan semua...penjualan torres adalah kerana keinginan sendiri pemain itu untuk keluar siap hantar request letter lagi jumaat haritu..NESV atau King Kenny tak pernah sesekali ingin menjual torres...tapi dalam klausa  kontrak F.Torres yg valid until 2014 tu, kalo ade tawaran cecah 50 juta baru die boleh dibawa berunding utk dijual...disebabkan chelsea dah terdesak dan xde masalah dgn 50 juta pound sterling tu maka dengan ini diistiharkan tiada lagi F.Torres di Liverpool F.C....

no more idol !!!

xsanggup nak tgk ko berjersey biru...xpe biar aku tukar colour je..U r still LFC inside..

tapi hakikatnye..
ko dah ade baju biru..xpayah suruh org len tolong editkan...bubye F.Torres LFC no. 9

tapi..ko lagi smart pakai baju merah..haha

debut goal celebration vs chelsea 2007

akhir kata utk ko..
selamat berjaya di chelsial...3 taun setengah di Anfield penuh rekod dan goal...

Fernando Torres LFC Number 9
03/07/2007 ~ 31/01/2011

0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

My HOMEtown

My HOMEtown

Turut Terbang:

Kejor Yeop Kejor

Kejor Yeop Kejor

Waktu Solat

LiverBird

Photobucket

My OLd Friends

My OLd Friends

List Penerjah: